Galapagos Del 6


(Detta inlägg publicerades den 26e Januari 2015, men kommer att ligga under 20e Oktober 2014)
För dig som inte förstår varför jag skriver så, läs texten som jag skrev på Galapagos del 4.

Alltså herregud vad roligt vi hade när vi fick uppleva detta! Jag hoppas att varenda liten kotte på denna stora planet någon gång får chansen att göra liknande! Att snorkla i Galapagos är absolut en utav de bästa upplevelser jag upplevt i hela mitt liv. Visst frös man lite om rumpan efter en 20minuter i 16-18*cs vatten. Speciellt om våtdräkten är en smula för stor så att det forsar in kallvatten helatiden, MEN VEM BRYR SIG!? Jag skulle göra om samma sak igen om jag fick.

Första och andra bilden visar upp en jätte sköldpadda, den var JÄTTE stor. Det syns kanske inte men jag minns hur jag tappade hakan där nere så att jag höll på att dränka mig mitt uppe i allt. Okej nu kanske jag överdrev.. men nästan!

På tredje och fjärde bilden ser ni oss ovan ytan. Det som sker här är att vi står på en klippa och... helt plötsligt från tomma intet tröck en stor Ecuadorian ner mig långt långt under ytan med all styrka kalrn hade. Hejdå mamma och pappa tänkte jag typ, haha! Men så fick jag syn på vad han ville att jag skulle se... Hajar! Där under klipporna stack 4-5st breda huvuden fram. De visade sig att de var helt ofarliga för människor. De var hemskt skygga men så vackra. För att kunna se dem var ledaren tvungen att tycka ner oss, det var för djupt för oss med våtdräkter att komma ner, vi flöt bara upp om man försökte själv. 

Efter att vi varit i mangroverna och tittat på hajar, fiskar, rockor och sköldpaddor åkte vi vidare. Nästa stop var längre ut och längre bort. Vattnet var MYCKET klarare där, men ocksaå mycket kallare. Jag var en sån landkrabba så jag hoppade aldrig i. Frös så otroligt mycket. Men Toni och mammsen fanns det fortfarande ruter i. De fick se sjöhästar, pingviner och undervattenstunnlar.  

Jag älskar verkligen de här bilderna, det är superkul att ha nu! Det var våra ledare som använde sig av en GoPro och det finns massor av bilder, detta är bara ett urval.

Måste bara tillägga att vi snorklade en hel del i hamnen på ön Isabella också. Liksom för rädda skinnet på mig själv lite, haha! Jag är ingen lipsill! Där simmade vi med sjölejon, pingviner som hackade dig i huvudet och fiskar som såg ut att komma från filmen Hitta Nemo.

Detta var sista delen av Galapagos bilderna. Hoppas ni gillade dem!


Galapagos Del 5

 


 
 
 
 
 


 
 
 
 
(Detta inlägg publicerades den 26e Januari 2015, men kommer att ligga under 19e Oktober 2014)
För dig som inte förstår varför jag skriver så, läs texten som jag skrev på föregående inlägg.

Buenas 
Vad tyckte ni om att få se lite bilder på bloggen igen då? Jag tyckte då att det var på tiden! Som ni kanske förstår så är detta bilder ifrån den dagen vi var iväg med en båt och dök med exotiska havsdjur. Den här dagen var nog min favoritdag på Galapagos. Alla fyra var på underbart humör och allt vi såg var fantastiskt. Mamma som aldrig hade snorklat innan och har ganska så stor respekt för djupa vatten klarade det galant. Faktum är att hon var den, utav alla från vår grupp, som var sist upp ur vattnet! Hur ballt?
Snorklingsbilderna kommer i nästa inlägg. 

Efter att vi snorklat tog guiderna oss till "Tunnlarna", åhhhh så fint det var då!!  Ville aldrig lämna det stället. Fåglarna visste inte vad de skulle göra med oss, så de bestämde sig för att strunta i oss totalt. Vi, ett gäng på 15 pers fick klampa runt bäst vi ville, bara vi inte kom närmre än en meter! Under hela vistelsen på Galapagos kändes det som om jag var på öar där djuren aldrig förr mött en människa. Helt orädda. Sagolikt.

Bilden längst ner visar vår sista morgon på ön vi spenderade längst tid på, Isabella.
En underbart vacker soluppgång var det sista skådespel hon visade upp för oss innan vi åkte med båten tillbaka till Santa Cruz.
I Santa Cruz stannade vi endast över en natt för att sedan bege oss tillbaka till flygplatsen.


 

Galapagos Del 4

 

 
 

(Detta inlägg publicerades den 24e Januari 2015, men kommer att ligga under 17e Oktober 2014)

Hejsan hoppsan...
Jajaja.. jag har inte bloggat på himlans länge, jag vet. Varför? Jag har haft fuuuuullt upp kan man säg.
Som många, säkerligen alla, vet så stannade jag kvar i Ecuador. Jag skulle ha åkt hem till Sverige
den 27 November om jag inte minns fel.. Men jag och Antonio bestämde oss för att stanna kvar här istället
för att åka hem till kalla och gråa Sverige. Så vad ska vi göra för att försörja oss då? Många av er vet
säkert vad vi hittade på, men för er andra så skriver jag mer om det om ett par inlägg! Missa inte det!!


Jag väljer att fortätta där jag slutade och lägga ut fortsättningen på vår drömresa, Galapagos.
Kanske inte det mest aktuella att skriva eller visa bilder på, men vet ni vad? Jag lägger ut
dessa bilder för mig själv. Jag vill kunna gå tillbaka och kika på alla dessa fina minnen senare.
O vem bryr sig om hundra år? Jag gör!! *Vinkar febrilt med händerna uppe i vädret* (=

På bilderna ovan ser vi från början delar av utsikten vi hade varje dag på det hotell vi bodde på.
Jag måste säga att jag verkligen ÄLSKAR bilden på min mamma och pappa som myser på balkongen. 
Hur fin är den inte!? Blir ju kär i kärleken när jag ser den bilden alltså!  Äkta kärlek rostar ALDRIG. 

Denna dag i paradiset gick vi en ordentligt lång men MAGISK promenad för att slutligen komma fram
till ett jätte sköldpaddsuppfödnings center. Tyvärr kommer jag inte ihåg hur gamla de små var, men det
skulle inte förvåna mig om de var cirkus 3-5år. Den stora var mycket äldre, ca 60-90år. Hemskt tråkigt att
minnet sviker mig. Tur att bilderna finns kvar i alla fall, haha!


Galapagos Del 3

 
 
 
 
 
 
 
 

Text kommer imorgon.. Nu vill jag sova. 
(Klockan är sent här nu hehe)

Galapagos Del 2

 
 

 
Efter att vi besökt fiskmarknaden knallade vi vidare genom den lilla staden. Vårt mål var Charles Darwin institutet där vi visste att de födde upp bland annat galapagosöarnas unika Gentle Giants, landsköldpaddor. På vägen dit passerade vi många vackra gränder, en av dessa fångade jag på bild. I denna satt det en busig liten tös och knaprade på lite snacks.
Hon blev superglad när jag fotade henne.

Väl framme på institutet möttes vi av inhängnade uråldriga tanter och farbröder, där var och en bar på varsin jättelik sköld. Jättarna på galapagos kan bli upp till 200 år! Kanske har du hört talas om Lonsome George, han var den sista av sin art och avslutade sin livsresa efter ca 120år. Denne gubbe levde just på detta institut. Synd bara att vi var där några år för sent.. På institutet fanns även ett par Leguaner, alla då i varsin ihängnad. Detta på grund av att de skapar revir. 

När vi spanat klart på dessa lata men exotiska djur gick vi till ett supermarket och köpte snacks, schampoo, frukt, kolsyrat vatten och tandkräm. Butiken var så retro. Det var trevligt att bara gå runt och kika. Men så är det i och för sig alltid här i Ecuador.

Galapagos Del 1

 

 


 
 
 
 
 
  
 
 
 
Nu ska jag minsann meddela dig som inte redan vet det, VI HAR VARIT PÅ GALAPAGOS! 
vi åkte till Galapagos den 29 September och var dar sedan i 8 dagar. Vilket fantastikt ställe. Jag visste inte riktigt vad jag förvantade mig av den resan, men det var över förvantan. Jag har sett dokumentärer och läst i national geografic om dessa fatastiska vulkanöar men inte trodde jag att sjölejonen och fåglarna var nästintill tama, att havet var som ett jättelikt akvarium eller att grapefrukten smakde sött där. Jag kan beskriva detta landskap i dagar, just darför tänkte jag dela upp vår vistelse i galapagos i ett antal olika inlägg istället för ett JATTEMEGASTORT.

Bilderna du ser ovan är ifrån vår första dag i paradiset. Ön vi landade på heter Baltra, men den lämnade vi ganska  illla kvickt. På den ön fanns endast en flygplast och en väg som sedan leder till båttaxisar över till nästa ö, Santa Cruz. Santa Cruz är som galapagos New York. Här finner du Galapagos största stad och stösta hamn. 

När vi kom fram fixade vi snabbt ett enkelt boende för att sedan utforska staden. Staden liknar vekligen inte New York, men jag kan tänka mig att de som bor på öarna tänker så. Husen är mycket enkla, faktum är att livet generellt är mycket enkelt. Vad jag kunde se fanns det inget lyxhotell någonstans. 

Efter att vi checkat in på ett hostal stack vi iväg och hittade ganska snabbt öns fisk, och skaldjurs försäljning. Här såldes det fisk, langoustiner och andra skaldjur två gånger om dagen. Detta var mycket populärt för inte endast människor utan även hungriga sjölejon, pelikaner, fregatter och blue footed boobies. (Osäker på om detta är de svenska namnen). Det är verkligen helt otroligt att se hur orädda djuren är på öarna. Sjölejonen beter sig  mer som  hundar som tigger än sälar. När kvinnan på bilden tyckte att sjölejonet var lite för påstridig eller helt enkelt var ivägen så klappade hon tilll den lite lätt på huvudet med en flugsmälla!

Till dig som är lite mer uppmärksam så, Ja jag har nu fått tillgång till dator och därmed kommer det alltså börja komma fler bilder ifrån min systemkamera!!