Road Trip

Vi stannade till och köpte frukt. Jag passade på att mata en liten och hungrig gatuvovvsing.

Camote, en lila rotfrukt. 

Toni och Leo.

Tutti.

Igår körde Antonio den långa 7h resan mellan Quito och stranden. Antonios mamma Kristin skulle åka ner samma dag så självklart åkte vi tillsammans. Som sagt, Toni körde, jag satt bredvid honom och höll ställningarna hur åksjuk jag var på en skala mellan 1-10. Det blev väl en stadig 5 under hela resan vilket är bra för att vara jag. Kristin beskrev vägen som en "kringelikrock-väg" och det är det verkligen. Kristin berättade en massa roliga och intressanta saker genom större delen av resan vilket var jätte bra för min åksjuka. Jag tänkte på något annat än spya, yeeeey!

Vägen mellan bergen och stranden är fantastisk. Jag önskar att alla får en chans i livet att beskåda något liknande. Den torra kylan uppe i bergen till skillnad från den fuktiga värmen vid stranden.  Bergslandskap liknande alperna på sommaren men med mörkgröna träd och växter till skillnad från ris-, lök- och bananodlingar överallt på kusten. Ingen kan förstå att allt detta ingår i samma lilla land. Fantastiskt. 

När vi åkte längs med serpentin vägarna ner till kusten stannade vi till på några ställen. Bland annat på ett ställe där vi köpte frukt. Där hann jag med att mata en liten mager stackars byracka till hund. Den var så nöjd så, eller så var det jag som var det, vet inte riktigt.

Längre fram stannade vi och köpte rotfrukten Camote, oj oj så gott. Man äter den varm och det smakar sött. 

När vi äntligen kom fram fick vi en snabb rundtur i Kristins otroligt stora och vackra byggprojekt. Det kommer så småning om att bli hennes drömhus. Mer bilder på detta kommer jag att lägga upp senare.

Huset ligger granne med havet så Antonio och jag tog ut hundarna en sväng på stranden. Leo är en 1årig rottweiler från en uppfödare i Sverige och Tutti är en 2årig gatuhund som Kristin hittade för 1,5 år sedan i en säck med hennes döda syskon på stranden här i Ecuador. Båda hundarna har verkligen underbara personligheter. 

Nu orkar jag inte skriva mer idag, haha! 
Ciao!

Kommentarer

Fire away something nice

Har du ett namn tro?
<- För dig som är stammis.

Din mail: (Vår lilla hemlis)

Adress till din blogg:

Surprise me!