Teleferico

På höger sida ser du linbanans början.

Me and Antonio.

Utsikten.

Mor och far.

Varje dag innebär nya äventyr för oss här i Ecuador. Idag gick vi upp tidigt, åt hotellets halvbra frukost och därefter  satt vi oss i en gul taxi mot el teleferico. Efter en mycket, för min del,  åksjukeframkallande bilresa kom vi fram till linbanan. Den tog oss sedan från 2800m till 4100m över havet. Väl uppe på berget hade temperaturen sjunkit drastiskt, en temperaturskillnad på ca 10*c. Inte nog med det, det stod på skyltar lite här och var att du skulle gå i lugnt tempo och INTE springa. Varför? Syret är det snålt om på så hög höjd. 

Vi njöt av utsikten och tog oss en fika där uppe. OCH sen tog vi även den här snygga bilden! 

Bilden är tagen på ett foto.

Old Town


I lördags fick jag mig ordentligt finbesök. Mamma och pappa flög hela vägen hit till Ecuador! Blev nästan förvånad själv över min lycka att få se dem igen efter 3 veckor. Hur som helst så är de fortfarande ganska jetlaged så de innebär tidiga morgnar och även tidiga kvällar.. Som två småbarn. Haha. 

Vi bor på ett super bra hotell, det är två sovrum med vardera toaletter och dusch. Vi har ett litet kök och även ett vardagsrum. Det är som en liten lägenhet ungefär. Passar mega bra för oss fyra. 

Idag var vi i gamla stan här i Quito, verkligen en fin del av staden.  Vi fikade på ett litet café mitt på torget utanför presidentens lya. Efter det skulle vi gå och kolla på ett vax museum men det var tyvärr stängt. När i alla fall min besvikelse hade lagt sig insåg jag att jag var riktigt hungrig, så jag och Antonio tog min mor och far till ett ställe jag var på förra gången jag var här i Ecuador. Det är ett jätte mysigt och härligt ställe med glastak. När man sitter där får man en lugn och trygg känsla som sköljer över en som ungefär en sommarbris gör en varm sommardag. Det var verkligen en lyckad lunch. 

Ikväll ska vi, hela familjen, åka till Saadia och äta middag. Hoppas och tror att även middagen blir lyckad idag. 
Ciaaao

MontanitaTvå bilder som beskriver min och Antonios dag väldigt bra. Vi har kört från San Jacinto till Montanita idag och ska spendera natten här i denna underliga men otroliga stad. På vägen stannade vi till och kolade på ett naturreservat. Det ser ni på den undre bilden.

Hejsan

Relax

Här ligger väl jag i en hängmatta med havsutsikt och läser spännande, lyssnar på bland annat vågorna, kvittret från kolibris och skratt från barn som leker på stranden. 


Road Trip

Vi stannade till och köpte frukt. Jag passade på att mata en liten och hungrig gatuvovvsing.

Camote, en lila rotfrukt. 

Toni och Leo.

Tutti.

Igår körde Antonio den långa 7h resan mellan Quito och stranden. Antonios mamma Kristin skulle åka ner samma dag så självklart åkte vi tillsammans. Som sagt, Toni körde, jag satt bredvid honom och höll ställningarna hur åksjuk jag var på en skala mellan 1-10. Det blev väl en stadig 5 under hela resan vilket är bra för att vara jag. Kristin beskrev vägen som en "kringelikrock-väg" och det är det verkligen. Kristin berättade en massa roliga och intressanta saker genom större delen av resan vilket var jätte bra för min åksjuka. Jag tänkte på något annat än spya, yeeeey!

Vägen mellan bergen och stranden är fantastisk. Jag önskar att alla får en chans i livet att beskåda något liknande. Den torra kylan uppe i bergen till skillnad från den fuktiga värmen vid stranden.  Bergslandskap liknande alperna på sommaren men med mörkgröna träd och växter till skillnad från ris-, lök- och bananodlingar överallt på kusten. Ingen kan förstå att allt detta ingår i samma lilla land. Fantastiskt. 

När vi åkte längs med serpentin vägarna ner till kusten stannade vi till på några ställen. Bland annat på ett ställe där vi köpte frukt. Där hann jag med att mata en liten mager stackars byracka till hund. Den var så nöjd så, eller så var det jag som var det, vet inte riktigt.

Längre fram stannade vi och köpte rotfrukten Camote, oj oj så gott. Man äter den varm och det smakar sött. 

När vi äntligen kom fram fick vi en snabb rundtur i Kristins otroligt stora och vackra byggprojekt. Det kommer så småning om att bli hennes drömhus. Mer bilder på detta kommer jag att lägga upp senare.

Huset ligger granne med havet så Antonio och jag tog ut hundarna en sväng på stranden. Leo är en 1årig rottweiler från en uppfödare i Sverige och Tutti är en 2årig gatuhund som Kristin hittade för 1,5 år sedan i en säck med hennes döda syskon på stranden här i Ecuador. Båda hundarna har verkligen underbara personligheter. 

Nu orkar jag inte skriva mer idag, haha! 
Ciao!

Quito mot Cumbaya¡Buenas!


 
¡Hola mis amigos!
Igår var Antonio, jag, Martin och hans tjej på bio i en ny del av Cumbaya som jag inte har varit i innan. Martin är Saddias son. Alltså Antonios pappas frus son... Haha :) Vi såg på Lucy, den var faktiskt riktigt bra! Det som var mest fantastiskt var biografen vi såg filmen på, oj oj säger jag bara. Det var en IMax bio vilket ni säkert kan läsa mer om på nätet. Grymt bra var det. 
På bilden ser ni oss, minus mig som tar bilden då, leka lite innan bion.


Idag följde Jag och Tonii med hans syster Andrea, hennes kille Victor och deras barn Pedro till en country club som Victor är medlem i. Det visade sig vara den dyraste klubben man kan vara medlem i i Quito. Vi var där och badade, solade, gymmade och åt. Jag deltog dock endast i solandet och läsning av catching fire, andra hunger games boken. Besatt.  Det var i alla fall SUPER RICO som man säger på spanska. 

¡Hasta luego!

Perdon Mamma

Två oplanerade överraskningar.

Igår råkade jag visst tappa bort min navelpiercing och i samma veva bestämde jag att vi, efter vår ca 6år långa relation, skulle göra slut. Kändes som att båda två var eniga om detta vilket var skönt. Ingen blev sårad. 
Samma dag tog tydligen mitt blonda hår farväl också.. Inte lika enig om detta break up men nu efter ett dygn så är jag hemskt nöjd att det blev dom det blev. 

Tanken var att jag skulle dra ut min naturliga blonda färg ut i längderna i mitt hår men det blev snarare att jag blev brunett med grå/silvriga toppar. JAG ÄLSKAR DET. Helt oväntat men det blev faktiskt otroligt snyggt. 

Adios till navelpiercing 
och hasta luego till blont hår.

Förlåt älskade mamma <3

Traditionell mat från EcuadorTypisk Ecuadoriansk mat

1 September Miljöbilder från vägen mellan Quito och Cumbaya.

Idag har jag och Antonio fixat gymkort för mig på det gymmet han gymmar på. Många gym på en och samma mening.. Haha! Hur som helst! Antonio tränar på hotel Quito som då ligger i centrala Quito. Jätte trevligt ställe tycker jag. Här om dagen var vi där och solade & badade i deras pool. Idag var det inte lika mysigt väder så vi tog tag i våra små lata kroppar och tränade istället. Jag tränade 30min cardio på crosstrainings maskinen och sen 30mins jogg/powerwalk på rullbandet. Känner himla duktig, speciellt med tanke på att Quito ligger på 2800m över havet = dåligt med syre!! 

För er som undrar varför jag inte lägger ut bilder från min systemkamera så är det så att jag inte har tillgång till någon dator än, så när jag får det, då kommer det komma fler fina biler :) hoppas detta går bra så länge!
Adios 


Gårdagen

Igår var vi riktigt duktiga på att samla in vuxenpoäng. Först vaknade vi tidigt som vanlig och åt frukost, en typisk svensk frukost plus exotiska FÄRSKA frukter. Efter detta drog vi in till Scala shoppingcenter och åt lunch vid kl 13:00. Älskar verkligen det stället. BARA fina grejer i varje skyltfönster, dock inte jätte billigt. När vi var klara med det drog vi hem igen och tog en liten siesta. När vi vaknade började vi att städa, diska, tvätta och göra ordning bland våra väskor. Det var kaos.

När städningen var klar drog vi tillbaka till Scala och köpte mat på deras variant av kvantum. På vägen hem köpte vi FROYO - frozen yoghurt, det var första gången och det var helt ok faktiskt. När vi kom hem gjorde vi vår egen sallad och myste till en film :) 

Vår Froyo

En liten bild på min klädsel igår

Titt som tätt är det skogsbränder, så  man kan se helikoptrar lite här och var.