Galapagos Del 6


(Detta inlägg publicerades den 26e Januari 2015, men kommer att ligga under 20e Oktober 2014)
För dig som inte förstår varför jag skriver så, läs texten som jag skrev på Galapagos del 4.

Alltså herregud vad roligt vi hade när vi fick uppleva detta! Jag hoppas att varenda liten kotte på denna stora planet någon gång får chansen att göra liknande! Att snorkla i Galapagos är absolut en utav de bästa upplevelser jag upplevt i hela mitt liv. Visst frös man lite om rumpan efter en 20minuter i 16-18*cs vatten. Speciellt om våtdräkten är en smula för stor så att det forsar in kallvatten helatiden, MEN VEM BRYR SIG!? Jag skulle göra om samma sak igen om jag fick.

Första och andra bilden visar upp en jätte sköldpadda, den var JÄTTE stor. Det syns kanske inte men jag minns hur jag tappade hakan där nere så att jag höll på att dränka mig mitt uppe i allt. Okej nu kanske jag överdrev.. men nästan!

På tredje och fjärde bilden ser ni oss ovan ytan. Det som sker här är att vi står på en klippa och... helt plötsligt från tomma intet tröck en stor Ecuadorian ner mig långt långt under ytan med all styrka kalrn hade. Hejdå mamma och pappa tänkte jag typ, haha! Men så fick jag syn på vad han ville att jag skulle se... Hajar! Där under klipporna stack 4-5st breda huvuden fram. De visade sig att de var helt ofarliga för människor. De var hemskt skygga men så vackra. För att kunna se dem var ledaren tvungen att tycka ner oss, det var för djupt för oss med våtdräkter att komma ner, vi flöt bara upp om man försökte själv. 

Efter att vi varit i mangroverna och tittat på hajar, fiskar, rockor och sköldpaddor åkte vi vidare. Nästa stop var längre ut och längre bort. Vattnet var MYCKET klarare där, men ocksaå mycket kallare. Jag var en sån landkrabba så jag hoppade aldrig i. Frös så otroligt mycket. Men Toni och mammsen fanns det fortfarande ruter i. De fick se sjöhästar, pingviner och undervattenstunnlar.  

Jag älskar verkligen de här bilderna, det är superkul att ha nu! Det var våra ledare som använde sig av en GoPro och det finns massor av bilder, detta är bara ett urval.

Måste bara tillägga att vi snorklade en hel del i hamnen på ön Isabella också. Liksom för rädda skinnet på mig själv lite, haha! Jag är ingen lipsill! Där simmade vi med sjölejon, pingviner som hackade dig i huvudet och fiskar som såg ut att komma från filmen Hitta Nemo.

Detta var sista delen av Galapagos bilderna. Hoppas ni gillade dem!


Kommentarer

Fire away something nice

Har du ett namn tro?
<- För dig som är stammis.

Din mail: (Vår lilla hemlis)

Adress till din blogg:

Surprise me!