Galapagos Del 2

 
 

 
Efter att vi besökt fiskmarknaden knallade vi vidare genom den lilla staden. Vårt mål var Charles Darwin institutet där vi visste att de födde upp bland annat galapagosöarnas unika Gentle Giants, landsköldpaddor. På vägen dit passerade vi många vackra gränder, en av dessa fångade jag på bild. I denna satt det en busig liten tös och knaprade på lite snacks.
Hon blev superglad när jag fotade henne.

Väl framme på institutet möttes vi av inhängnade uråldriga tanter och farbröder, där var och en bar på varsin jättelik sköld. Jättarna på galapagos kan bli upp till 200 år! Kanske har du hört talas om Lonsome George, han var den sista av sin art och avslutade sin livsresa efter ca 120år. Denne gubbe levde just på detta institut. Synd bara att vi var där några år för sent.. På institutet fanns även ett par Leguaner, alla då i varsin ihängnad. Detta på grund av att de skapar revir. 

När vi spanat klart på dessa lata men exotiska djur gick vi till ett supermarket och köpte snacks, schampoo, frukt, kolsyrat vatten och tandkräm. Butiken var så retro. Det var trevligt att bara gå runt och kika. Men så är det i och för sig alltid här i Ecuador.

Kommentarer

Fire away something nice

Har du ett namn tro?
<- För dig som är stammis.

Din mail: (Vår lilla hemlis)

Adress till din blogg:

Surprise me!