Galapagos Del 1

 

 


 
 
 
 
 
  
 
 
 
Nu ska jag minsann meddela dig som inte redan vet det, VI HAR VARIT PÅ GALAPAGOS! 
vi åkte till Galapagos den 29 September och var dar sedan i 8 dagar. Vilket fantastikt ställe. Jag visste inte riktigt vad jag förvantade mig av den resan, men det var över förvantan. Jag har sett dokumentärer och läst i national geografic om dessa fatastiska vulkanöar men inte trodde jag att sjölejonen och fåglarna var nästintill tama, att havet var som ett jättelikt akvarium eller att grapefrukten smakde sött där. Jag kan beskriva detta landskap i dagar, just darför tänkte jag dela upp vår vistelse i galapagos i ett antal olika inlägg istället för ett JATTEMEGASTORT.

Bilderna du ser ovan är ifrån vår första dag i paradiset. Ön vi landade på heter Baltra, men den lämnade vi ganska  illla kvickt. På den ön fanns endast en flygplast och en väg som sedan leder till båttaxisar över till nästa ö, Santa Cruz. Santa Cruz är som galapagos New York. Här finner du Galapagos största stad och stösta hamn. 

När vi kom fram fixade vi snabbt ett enkelt boende för att sedan utforska staden. Staden liknar vekligen inte New York, men jag kan tänka mig att de som bor på öarna tänker så. Husen är mycket enkla, faktum är att livet generellt är mycket enkelt. Vad jag kunde se fanns det inget lyxhotell någonstans. 

Efter att vi checkat in på ett hostal stack vi iväg och hittade ganska snabbt öns fisk, och skaldjurs försäljning. Här såldes det fisk, langoustiner och andra skaldjur två gånger om dagen. Detta var mycket populärt för inte endast människor utan även hungriga sjölejon, pelikaner, fregatter och blue footed boobies. (Osäker på om detta är de svenska namnen). Det är verkligen helt otroligt att se hur orädda djuren är på öarna. Sjölejonen beter sig  mer som  hundar som tigger än sälar. När kvinnan på bilden tyckte att sjölejonet var lite för påstridig eller helt enkelt var ivägen så klappade hon tilll den lite lätt på huvudet med en flugsmälla!

Till dig som är lite mer uppmärksam så, Ja jag har nu fått tillgång till dator och därmed kommer det alltså börja komma fler bilder ifrån min systemkamera!! 

Kommentarer
Postat av: Alice :D

Ser ut som ett drömland och låter helt fantastiskt! :D här hemma är det grått och tråkigt men blir verkligen uppiggad av dessa livliga och underbara bilder! Hoppas allt fortsätter lika underbart och njut lite åt mig med hihi :D love ya bäztis!!

2014-10-13 @ 07:51:00

Fire away something nice

Har du ett namn tro?
<- För dig som är stammis.

Din mail: (Vår lilla hemlis)

Adress till din blogg:

Surprise me!